Halsbånd

Frydefuld skriver om Halsbånd på hendes blog, og det satte nogle tanker igang.

Hvad betyder halsbåndet for dig? For mig? For dem vi omgåes? For mig er det en vigtig del af et BDSM forhold. Det er ikke noget jeg deler ud i flæng, men noget, der kommer, når det er fortjent. Jeg har hørt mange kommentarer om halsbånd, bla at de ikke er værdige, og får en til at minde om en hund – Jeg kan kun sige at man så bør købe dem andetsteds end petcare.com. For mig er det noget dybtliggende, noget besidderisk over det at give en kvinde hendes halsbånd. Det får pulsen op, stoltheden vokser, og det er, for mig, et tegn på at vi er forbundet. Når jeg endelig uddeler et halsbånd, så er det også et super specielt et, et helt unikt et til netop den kvinde, der bærer det, og der findes ikke andre af slagsen, er hun unik, så fortjener hun også det unikke. Når hun har fået halsbåndet på, så viser hun jo at hun er et værdigt menneske, et menneske, der har passeret mit personlige nøglehul, og været igennem en skærsild af prøvelser og oplevelser og det er godt nok unikt. Duften af læder, smilet, og stoltheden i øjnene gør det til en helt speciel oplevelse at sætte det på for først gang for mig. Stilheden, højtideligheden og det bankende hjerte, umm det er noget af det smukkeste øjeblik i et sundt BDSM forhold.

Ting, der kan gøre mig harm er når folk bruger, og især misbruger halsbåndet i flæng som om det var et slidt HT klippekort. Folk, der deler dem ud dag et uden at vide om det er et blivende forhold, eller det er en onetime oplevelse, jeg synes det er en hån mod det smukke i symbolet, men det er måske kun mig, der har det sådan. Brug det med respekt, og det er smukt, misbrug det, og det ligner mit 2 zoners klippekort til HT, og de er godt nok ikke kønt.

Hvordan har I det med halsbånd?

7 Responses

 1. Carmen
  Carmen 23/12/2007 at 13:44 | | Reply

  Som du beskriver det, lyder og føles det utroligt smukt, lidt som en vielsesring vel egentlig er tænkt ?

  Personligt føler jeg ikke umiddelbart behov for et halsbånd i forbindelse med vores måde at lege på, så for mig ville ethvert halsbånd være et “alm” smykke.

  Et halbånd kan for mig for så vidt godt være mere specielt og bæres med større stolthed og glæde end et andet, ene og alene af den grund at jeg har fået det af HAM. Men det har ikke nogen betydning, hverken symbolsk eller noget andet set i forhold til vores leg.

  Jeg har reelt aldrig rigtig forstået det med halbånd, eller rettere, jeg forbinder det med en anden form for leg med dominans og underkalstelse end den jeg selv føler for. Måske har jeg lagt mere i det end det er tænkt ? da jeg ofte har forbundet det med meget meget vidtgående 24/7 forhold.

  Men når jeg læser din meget smukke beskrivelse og fortolkning af det, ja så kan jeg se at det ikke nødvendigvis har noget med det at gøre.

  Men er det ikke meget individuelt fra par til par, hvad de dels lægger i det, dels hvordan de bruger det ? Hvis de da bruger det

  Kærlig hilsen og glædelig jul fra
  Carmen

 2. trine*
  trine* 23/12/2007 at 14:50 | | Reply

  Attila.. jeg kan kun give dig ret.
  Jeg er jo en af “dem” som har udtrykt mit syn på det fornedrende i et halsbånd. Men et halsbånd givet i kærlighed har en helt anden betydning end det jeg har ytret om, hvor jeg opfatter det som en hund der “pisser territoriet af”, ofte efter få dages bekendtskab.
  Men at give/få et halsbånd som symbol for samhørighed og markering af forholdet imellem to mennesker er sMukt.

 3. Mørk Sjæl
  Mørk Sjæl 23/12/2007 at 15:55 | | Reply

  Hmm.. er det ikke med halsbånd som med så meget andet, et spørgsmål om hvordan det anvendes og af hvem? Folk, der som trine* skriver efter få dages bekendtskab “pisser territoriet af” med et halsbånd vil nok også på andre områder kunne misbruge noget der for andre er smukt og giver mening?

 4. Forvirret Femininum
  Forvirret Femininum 23/12/2007 at 16:33 | | Reply

  Når du nu ligefrem henviser til mig og min blog, må jeg heller komme med en kommentar vedr. emnet… *S*

  Jeg har aldrig fået, haft eller følt et behov for at bære et halsbånd tidligere, ejheller har min kæreste tidligere givet et halsbånd til en kvinde. Vores forhold kører på 6. år, og først med min dybfølte kærlighed og et dybt behov for at tilhøre min kæreste er ønsket om et halsbånd opstået. Halsbåndet gør det ikke helt ud for en vielsesring, men det indikerer klart ejerskabet/magtforholdet, også uden at vores forhold er et decideret sm-forhold. Desuden indikerer halsbåndet, når vi træder ind i “det særlige rum”, hvor magten er hans og jeg kun kan lystre hans bud.

  Halsbåndet gir mig en oprigtig følelse af værdighed, hvilket faktisk kom som en overraskelse for mig. Jeg føler mig smukkere med det, og jeg ville sommetider ønske jeg kunne bære det i fuld offentlighed. For mig er det ærefuldt at han vil lægge halsbåndet om min hals.

 5. aida71
  aida71 10/01/2008 at 21:30 | | Reply

  Attila

  Det er noget af et emne, jeg tror der er for mange der deler nittehalsbåndet fra petwoorld ud, for jeg har aldrig troet at der var nogen der kunne have det som dig, med hensyn til halsbånd, men dig beskrivelse af det får det til at løbe koldt ned af ryggen på mig, samt jeg har revideret min holdning til halsbåndet, og ser det nu som noget smukt og noget jeg ville kunne sætte pris på med tid

  knus aida

 6. Sororca
  Sororca 25/03/2008 at 00:25 | | Reply

  Hejsa,

  Jeg kom lige forbi din blog og læste indlæget om Halsbånd. For mit vedkommende er halsbåndet bare et smykke på linje med fx at have en lædersnor løst/stramt om halsen.

  Der er måske ikke så mange der har det på samme måde som jeg, men alle er jo forskellige. De halsbånd jeg går mest med i det offentlige rum er helt simple, brunt eller sort læder uden pigge/nitter og andet stads, og ikke bredere end 2,5 cm.

  Pt. er jeg ved at designe mit helt eget unikke halsbånd fra denne side, som i øvrigt har et rigtig godt debatforum http://www.collarfactory.com

  Mvh. SR, Holbæk.

 7. Adm'eren
  Adm'eren 25/03/2008 at 07:22 | | Reply

  @Sir Orca

  Mht at gå med det til dagligt er jeg ganske enig med dig, det er et smykke, men viser også et signal udadtil.. Halsbåndfabrikken kendte jeg ikke, men jeg synes det ser rigtig godt ud, og giver mange muligheder lige fra ulidelig tøset til smukt i sort og rødt. Tak for dit input

  Att

Leave a Reply


one − 1 =

5f4a3997b5
/wp-admin/options-general.php?page=emc2-popup-disclaimer/emc2pdc-admin.php
51e9d51ceb
post
1618
365
Ja tak, luk mig ind
Nej tak
http://google.dk
1

Dette sted indeholder bdsm og  erotisk materiale, der ikke er for sarte sjæle. Billeder og tekster er egen produktion, og må ikke kopieres uden forudgående aftale, brug kontakt formularen til henvendelser.

Er du indforstået med at have et åbent sind, er du naturligvis velkommen.

Ja tak, luk mig ind Nej tak