Når teori bliver til virkelighed.

Kender i det at man snakker så meget om teori og så lidt om virkelighed at virkeligheden lige  pludselig slår igen. Den oplevelse havde jeg for ganske nyligt. Jeg er en af dem, der prædiker sikkerhed,  opmærksomhed og en hel masse  fine ord i den retning når talen falder på bondage. Pas på med nerveskader, godt nok er de ikke permanente, men de sker, og de er mere end almindelig ubehagelige for din partner, så vær opmærksom på faresignaler, og mere i den dur.

Hænder bundet i nakkenPraktisk erfaring er heldigvis ret begrænset, der har været et enkelt tilfælde, eller efter weekenden er det så 2 tilfælde, for lørdag skete der et uheld  under  en binding. Vi lavede en vandret face down ophængning, men rebet på overarmen må have rykket sig, for imens min model hang med ansigtet nedad, så gav det problemer i den ene hånd. Hurtigt ned uden panik, og der var skaden alligevel sket, og det efter kun maksimum 20 sekunder under  pres. Skaden var sket,  nu skulle den så evalueres.

 • Et styks håndled, der ikke kunne kontrolleres
 • 5 Fingre, der ikke kunne strækkes helt ud, eller trækkes helt sammen

Alt i alt en handicappet hånd. I løbet af et par timer blev det bedre,  fingrene fungerer normalt igen, håndleddet er meget bedre. Vi snakkede selvfølgelig om det og modellen prøvede hele tiden aktivt at bruge hånden. Status dagen efter var at når hånden blev  presset bagover med strakte fingre, så blev den hurtigere  træt, men ellers fungerer alt normalt igen.

Det har fået mig til at fundere over hvor forskellen på de 2 skader jeg har lavet er. Den ene hang rimelig længe med pres på nerven og det har i hvert fald taget 6 mdr. før den er 100% ok, den anden tog 24 timer, men hun hang ikke ret længe. Moralen må være at det er super vigtigt at sige fra når I mærker en summen/soven i fingre, det er ikke for sjov at vi siger det.

PS: Billedet er taget samme dag, men det er ikke den binding, der forårsagede skaden ;-)

8 Responses

 1. Hanne
  Hanne 22/09/2009 at 06:10 | | Reply

  God pointe..*s*

 2. Adm'eren
  Adm'eren 24/09/2009 at 05:37 | | Reply

  @Hanne

  Ja, min pointe er at jeg hellere vil pille vedkommende ned for tidligt, og så undgå skader, end at være hardcore og skide på skaderne.. :-)

 3. autum
  autum 30/09/2009 at 16:03 | | Reply

  må fingrene ikke sove eller sumre når bondagen er lagt??

  autum

 4. Adm'eren
  Adm'eren 30/09/2009 at 20:08 | | Reply

  @autum

  Det kan være et forvarsel til at der er noget på vej. Jeg skal få min model til at skrive lidt om det ved lejlighed :-)

 5. Freja
  Freja 04/10/2009 at 16:06 | | Reply

  Jeg har stået model på kunstakademiet (i maleri/skulptørsetting sidder man i samme stilling i 2-5 timer med pauser hver 20 minut) i mange år. Dyrket astanga yoga i tilsvarende. Er intenst trænet i meditativ praksis. Det betyder, at min krop er trænet i at stå, sidde, ligge i meget “besynderlige” stillinger i forholdsvis lang tid.

  Og det må gerne summe og sove. Men det må ikke stikke/blive lamt. Det er en hårfin balance mellem for meget og tilpas, og jeg vil anbefale den bundne, at lære at mærke forskellen mellem god og “dårlig” smerte. Hvornår gør det ondt fordi et reb, stolekant eller andet trykker så en passage lukkes til, og hvornår er det summen, der opstår fordi der er et stort pres på et stort kropsområde, så dette område “blot” sover. Nervetryk gør ondt på en anden måde, end en sovende legemsdel. Og så handler det i stor grad om hvor trænet ens små stabiliserende muskelgrupper er omkring ledene. Hvis man er meget trænet via fx styrketræning i de store muskelgrupper, og ikke samtidig har trænet smidighedstræning, så kan det desværre betyde, at led er særdeles belastningsfølsomme. Så yoga, pilates osv kan klart anbefales. Bruger selv pt. de fem tibetanere, da det er det min tid byder.

  Jeg håber min kommentar falder nogenlunde ind i dine erfaringer…

  Freja

 6. Adm'eren
  Adm'eren 08/10/2009 at 06:07 | | Reply

  @Freja

  Super input, må jeg sakse lidt i det og bruge det på siden med sikkerhed? Det giver en rigtig god mening… Jeg sender dig lige en mail

  Tak

 7. Freja
  Freja 09/10/2009 at 12:30 | | Reply

  Takker da for de rosende ord. Jeg kunne skrive meget mere om emnet. Så måske skulle jeg på et tidspunkt skrive lidt, om kropskontrol hos den der bindes, hvilkes helt klart vil afhjælpe mange skader, samt gøre, at personen vil kunne bindes i længere tid, og i mere yderliggående stillinger – uden skader…

  Vi snakkes lige ved…

  Freja

 8. Freja
  Freja 09/10/2009 at 16:49 | | Reply

  takker for rosen… og selvfølgelig må du det. Jeg kan også skrive mere uddybende…Med den rette kropskontrol vil mange kunne være meget længere i stillingerne og gå længere ind i dem, uden skader til følge…

  Bare mail, så taler vi lige om det…

  Freja

Leave a Reply


× 7 = sixty three

5f4a3997b5
/wp-admin/options-general.php?page=emc2-popup-disclaimer/emc2pdc-admin.php
51e9d51ceb
post
1618
365
Ja tak, luk mig ind
Nej tak
http://google.dk
1

Dette sted indeholder bdsm og  erotisk materiale, der ikke er for sarte sjæle. Billeder og tekster er egen produktion, og må ikke kopieres uden forudgående aftale, brug kontakt formularen til henvendelser.

Er du indforstået med at have et åbent sind, er du naturligvis velkommen.

Ja tak, luk mig ind Nej tak