Ny-puritanisme

Den seneste uge har jeg læst flere artikler online som jeg synes viser en bekymrende tendens – ny-puritanisme.

Artiklen der først prikkede til min undren var: Blufærdighed holder hver tredje fra lægen om hvordan danskerne, især de unge imellem 18 og 39 år synes at det er pinligt at gå til lægen med problemer syd for navlen. Og denne generthed gør også at der ikke bliver taget hånd om evt. sexuelt overførte sygdomme, dette har bl.a. ledt til at antallet af klamydiasmittede er fordoblet hen over de sidste ti år (ifølge Sexsygdom eksploderer blandt unge)

Og hvad skal vi så gøre ved det?

For det første: BLIV TESTET REGELMÆSSIGT! Hvis du ikke lige har lyst til at snakke med din læge om det så tag op på Bispebjerg Hospitals Venera Klinik.
Uden at ville lyde hippie-agtig, så er det vores allesammens ansvar at holde os selv, og dermed hinanden sygdomsfri.

For det andet: Tja, blufærdighed er jo ikke en sygdom, så det kan ikke kureres, men jeg kan ikke forstå nødvendigheden af at være blufærdig.

Jeg vil ikke sige at jeg kommer fra en hippie-familie, men jeg kommer fra en familie af semi-nudister, hvor man er gået nøgen igennem stuen, hvis man havde glemt noget i; jeg dyrkede konkurrence-svømning i knap ti år, og det er vist common-knowledge at badedragter ikke just skjuler meget, og det gør speedos på fyrerne heller ikke, og ved siden af blev der også danset ballet, hvilket jo heller ikke just er kendetegnet ved at man render rundt i flyverdragter… Man kan diskuterer hvor sundt et kropssyn man får ved at glo på sig selv i 360 grader spejle flere gange om ugen, men blufærdig er det svært at være.

Jeg nyder manglen på blufærdighed i miljøet, jeg nyder at man kysse og kramme (og kneppe) uden at være løs på tråden, jeg nyder at man kan stå komplet nøgen i omklædningsrummet og tage fetishtøj på mens man diskuterer kageopskrifter.

Men det er da også spøjst at en sådan bølge af puritanisme rammer landet nu, hvor vi i højere grad en nogensinde før bliver bombarderet med billeder af halvnøgne mænd og kvinder, i en tid hvor folk udstiller sig selv og deres liv på tv og facebook, og hvor man ellers kan finde “lyttere”, i en tid hvor vi har flere rettigheder og muligheder, seksuelt og på alle andre måder, end unge nogensinde har haft før, og alligevel vælger unge at være bange for deres egen krop?

Når jeg rejser rundt i verden er en af de ting jeg savner mest det danske frisind, men er det ved at forsvinde væk? Er det en saga blot?
Jeg tror ikke at frisindet er forsvundt, men jeg tror at det er noget vi ikke skal tage for givet – noget vi skal forsvarre.

Som SMil siger hvert år til Priden: “Seksuelt frisind er en fælles sag”

One Response

  1. Admin
    Admin 17/06/2011 at 22:08 | | Reply

    Du er ikke den eneste.. i mine unge dage var bare bryster normen når varmen tillod det… og det er altså alm hud med ekstra fylde.. tag jer sammen kvinder.. .og flash den barm ;)

Leave a Reply


6 − = zero

5f4a3997b5
/wp-admin/options-general.php?page=emc2-popup-disclaimer/emc2pdc-admin.php
51e9d51ceb
post
1618
365
Ja tak, luk mig ind
Nej tak
http://google.dk
1

Dette sted indeholder bdsm og  erotisk materiale, der ikke er for sarte sjæle. Billeder og tekster er egen produktion, og må ikke kopieres uden forudgående aftale, brug kontakt formularen til henvendelser.

Er du indforstået med at have et åbent sind, er du naturligvis velkommen.

Ja tak, luk mig ind Nej tak