The book of five rings vol 1.

Go Arisue er ikke ret kendt i vesten, han har instrureret et par film og medvirket i en, men ellers kender  de færreste ham, og det er en skam.  Go Arisue har skrevet nogle bøger, og jeg har fået fingre i et par af dem.

The book of five rings vol 1 er på japansk, indrømmet, det er ikke min stærke side sprogligt, men heldigvis er bogen gennemillustreret med rigtig mange gode billeder, og engelske titler på de ting, der vises.  Japansk læses bagfra og  fra højre mod venstre,  lige modsat os her i vesten, det skal  man liige vænne sig til. Forsiden giver en god forsmag på hvad der venter os, og de første sider er teasers for de færdige resultater senere henne i bogen. En introduktion på engelsk er der også plads til med en kort introduktion til hvem Go Arisue er, og hvad der skal til for at lave de bondager, som er vist i bogen. Jin Toriyama kalder det en begynderbog for folk, der er interesseret i Kinbaku, jeg vil mene at den er på et lidt mere avanceret niveau ret hurtigt.

Første kapitel er forberedelse af rebet, desværre rent på japansk, men det kræver ikke den store ordbog at erfarer at Arisue koger rebet, og brænder det bagefter, meget lig den guide, der er her på siderne. Hvert kapitel har en farvemarkering yderst på siden,  når man ved hurtig bladring hurtigt rammer det rigtige kapitel, lækkert lækkert.

Allerede i det andet kapitel begynder Arisue at vise os hvordan man binder hænder, startende med en simpel sammenbinding af hænder, og der fortsættes til takate kote og asymmetriske bindinger, alt sammen med meget lækre og yderst illustrative billeder, og der hvor tingene begynder at virke kompliceret, er der meget fine og letforståelige tegninger,  rigtig lækkert og meget letforståeligt.

Tredie kapitel fortsætter hvor vi slap, og tager nu også benene og kroppen med i bindingerne, varianter af f.eks open crap leg og karada er nogle af eksemplerne. Jeg synes Arisue gør det godt, også fordi han kombinerer forskellige teknikker, bla. en taktatekote med en karada.

Fjerde kapitel tager os med i ophængningens land,  både Takate kote baseret og mere simple ophæng, og nej, de er ikke for alle og enhver, mange har tendenser til at blive svimle. Her er både traditionelle med ansigtet nedad, men også sidelæns og siddende op med fri adgang,  der er nok at arbejde med her også.

Det femte og sidste kapitel tager  fat på at fiksere til f.eks stole og bambusstokke,  relativt nyt for mig, men bestemt inspirerende og rigtig godt, også selv om kapitlet er  rimelig godt

Alt i alt er the book of five rings en supergod bog,  klart anbefalelsesværdig for den avancerede binder. Er man ny med binderiet, så vil jeg være tilbøjelig til at pege på en anden af Go Arisues bøger, nemlig the basic of Japanese bondage theories,  læs evt.  anmeldelsen af den her på siderne.

Leave a Reply


4 × two =

5f4a3997b5
/wp-admin/options-general.php?page=emc2-popup-disclaimer/emc2pdc-admin.php
51e9d51ceb
post
1618
365
Ja tak, luk mig ind
Nej tak
http://google.dk
1

Dette sted indeholder bdsm og  erotisk materiale, der ikke er for sarte sjæle. Billeder og tekster er egen produktion, og må ikke kopieres uden forudgående aftale, brug kontakt formularen til henvendelser.

Er du indforstået med at have et åbent sind, er du naturligvis velkommen.

Ja tak, luk mig ind Nej tak