Safe, Sane & Consensual

Safe, sane & consensual, eller på dansk: Sikkert, fornuftigt og i enighed. Betegnelsen bruges ofte i forbindelse med bdsm og dækker over at man har styr på at det er andet end rå vold. Hvad dækker SSC så for mig?

Safe eller sikkert. For mig er ting sikre når jeg ved hvad jeg har med at gøre. Er det nye ting, jeg ikke har rodet med, så er jeg meget forsigtig. Safe handler lige så meget om at forudse faren og forhindre den, som at reagere korrekt på de uheld/fejl, der uundgåeligt sker. Safe handler, for mig, også om at tage hensyn til de skavanker, der kan være, arbejde sig ud over dem, og være opmærksom på at der ikke kommer varige fysiske skader. Midlertidige mærker kan ikke undgåes, blå mærker, striber på måsen, men de forsvinder jo med tiden.

Sane eller fornuftigt. Det er super vigtigt at begge parter er ved deres fulde fornuft, og at ingen af parterne er syge eller ude af balance på nogen måde. BDSM kan være supervoldsomt ved psyken, så der må ikke være nogle lig, der kan påvirke sub’ens sindstilstand negativt.

Consensual eller i enighed. Begge parter skal naturligvis være enige om grænser, om turn on’s og turnoff’s. Vi skal også være enige om at der altid er en minimal risiko for at skader kan opstå, og ingen kan bebrejdes for skaden, højest for den manglende reaktion på faresignaler.

En del danske diskussioner har kørt over emnet, og nogle sammenfatter det med sund fornuft. det er på sin vis også rigtigt nok, men det er for letkøbt i mine øjne.

Leave a Reply


four + 4 =

5f4a3997b5
/wp-admin/options-general.php?page=emc2-popup-disclaimer/emc2pdc-admin.php
51e9d51ceb
post
1618
365
Ja tak, luk mig ind
Nej tak
http://google.dk
1

Dette sted indeholder bdsm og  erotisk materiale, der ikke er for sarte sjæle. Billeder og tekster er egen produktion, og må ikke kopieres uden forudgående aftale, brug kontakt formularen til henvendelser.

Er du indforstået med at have et åbent sind, er du naturligvis velkommen.

Ja tak, luk mig ind Nej tak